Billiga och personliga ljuslyktor

Jag har nu roat mig med att göra en ljuslykta med hjälp av lite överblivna tygbitar. Jag har använt ett billigt IKEA glas som jag har klätt med tyg. Detta är ett billigt och enkelt sätt att få fina ljuslyktor med personlig stil och som matchar precis som du vill att det ska göra.

Tygdekorerad ljuslykta

Material till ljuslykta i tyg

Tyget som jag använde var rester som blivit över efter att jag sytt om en klänning till tunika till mig själv.

sömnad av ljuslykta

Här har jag vänt tyget med avig sidan utåt och måttat och sytt. Den ena änden som skall vara uppåt när lyktan står upprätt använde jag mig av en kantning som redan fanns på tyget. Den andra änden sick-sackade jag.

Värmeljus

Efter sömnaden vrängde jag tyget och trädde det på glaset och avslutade med att dekorera med ett blått satinband som jag vände på då jag tyckte att det blev lite rörigt med ett prickigt band.

This entry was posted in Inredning. Bookmark the permalink.