Bokomslag

Varför inte piffa till dina böcker med vackra bokomslag. Jag har sytt ett bokomslag till Tilda boken på landet og ved havet inte för att jag tycker att boken behöver att piffas för den har ett otroligt fint omslag, men man kan även göra ett bokomslag för att skydda de böcker man är lite extra rädd om eller kanske göra sin kalender eller dagbok lite mer personlig.

Det går ganska fort att göra ett bokomslag, såklart lite beroende på hur mycket tid man lägger ned på att dekorera.

I Tilda boken på landet og ved havet så finns det en beskrivning på hur man gör ett bokomslag och massa med andra roliga pysselprojekt.

Så här gjorde jag mitt bokomslag:

Bokomslag Tilda

Jag valde ett Tilda tyg – grått med stjärnor. Jag vek ut boken och markerade ut mönstret genom att lägga till 20 cm på hela bredden, alltså 10cm på varje sida. Jag lade till 2cm på höjden, vilket blev 1cm nertill och 1cm upptill. Jag skar ut mönstret med en rullkniv.

 

Bokomslag

Jag strök en kant på ca. 0,5cm runt hela tygstycket och sydde därefter en raksöm på kanten. Kontrollera gärna med boken hur det kommer att se ut.

 

Bokomslag kanter

Om du inte ska dekorera ditt bokomslag så kan du börja med att sy sidofickorna på bokomslaget nu, men ska du göra lite dekorationer så är det bästa att dekorera före sidofickorna sys. Jag fuskade lite här, jag sydde nämligen sidfickorna först. Jag tyckte det skulle bli lättare att mäta ut var jag ville ha min dekorationer. Detta gjorde att jag glömde bort att vika undan fickan när jag skulle sy fast dekorationerna och sydde igen lite av ena sidofickan. Genvägar kan leda till senvägar. Glöm inte att prova passformen innan du syr sidofickorna.

 

Bokomslag-färdigt

Så här blev mitt bokomslag. Jag har dekorerat med tygband och ett stryka – på märke.

 

 

This entry was posted in Allmänt, Boktips, Inredning. Bookmark the permalink.