Jumper och byxa med fordon

På Ohlssons tyger hittade jag detta fina tyg med fordon på. Direkt jag såg det visste jag att jag ville sy en jumper med matchande byxa. Tyget fanns i flera färger men jag fastnade för det här gråa och svarta.  Jag hittade även det svarta trikåtyget till byxorna där. Mönstret som jag använt är 10401 bodysuit från Minikrea. Storleken är 68/74.

Byxor och jumper med fordon 2

 

Här kommer en enkel beskrivning om hur jag sydde jumpern.

Jag började med att rita av mönstret, placerade ut delarna på tyget och klippte ut dessa. Jag tillverkade snedslån av ett svart muddtyg som fick bli kanterna runt ärmarna och halsen. Jag sydde sedan fast snedslån på ärmdelarna och på jumperns fram och bakstycke. Sedan sydde jag ihop armarna-räta mot räta. Jag använde min overlocksymaskin men det går även bra att använda bindsömmen på den vanliga symaskinen och sträcka lite försiktigt när man syr. Därefter overlockade jag jumperns sidor och sydde fast armarna. Jag avlutade med en overlocksöm längst ner på jumpern och en fåll som syddes med hjälp av en tvillingnål.

Jumper med fordon

Och sedan byxorna

Jag ritade av mönstret till byxorna och klippte till dessa. Sedan sydde jag ihop delarna med overlockmaskinen. Midjan går att vika upp om man önskar, viket gör att man får lite mer benlängd allteftersom barnet växer. Om man vill kan man även vika upp benmudden, men då kanske man ska ha en lite längre benmudd än vad jag hade här. Då får man ytterligare benlängd.

Byxor med fordon

Byxa och jumper med fordonBild med uppvikt midja på byxorna.

This entry was posted in Byxor, Jumprar. Bookmark the permalink.