Cafegardin

Äntligen har jag fått mig för att komplettera mina vår och sommar gardiner med en cafegardin i ett av köksfönstren. Jag hade från början inte tänkt mig några cafegardiner i köket. Det är ljuset man vill få in, men ibland på kvällarna så kan det vara lite skönt att stänga för lite.

Före

Före

Efter

Efter

Till klippning

Här klipper jag  till de två tygstyckena som skall bli en cafegardin som man kan dra isär. Mina mått blev 56×45 som färdig gardin. Jag hade 4cm sömsmån på sidorna, 10cm upptill och 4cm nertill.

Sidosömsmån och sick-sack.

Här har alla kanter sick-sackats, då detta tyg gärna ville fransa sig. Här stryker jag kanterna på sidorna 2cm+2cm.

Raksöm och katten Tusse som ser till att allt går rätt till.

Raksöm och katten Tusse som ser till att allt går rätt till.

Kanalen till gardinstången

När båda sidsömmarna är sydda är det bara att göra den övre delen där gardinstången skall sitta. Vik först 2cm och stryk. Vik sedan ytterligare 4cm och stryk igen.

Övre kanalen sys.

Övre kanalen sys.

Efter dessa moment har du nu chansen att hänga upp dem på plats och kontrollera längden på dem. Jag hade gjort dem lite för långa, så jag klippte av dem lite och sick-sackade om den nedersta delen.  Sedan gjorde jag likadant som med sidsömmarna vek 2cm+2cm strök och sydde raksöm. Detta gick ganska fort bara jag tog tag i det som  jag hade tänkt att sy så länge.

This entry was posted in Gardiner and tagged , . Bookmark the permalink.