Gardiner till tvättstugan

Här kommer en liten gardin idé. För ett tag sedan skaffade vi persienner till huset vi bor i. Vi skaffade inga till tvättstugan, tyckte att det kändes lite onödigt att kosta på just då. Det var så mycket annat som var roligare att lägga pengarna på.

Jag kom då på att sy denna gardin till tvättstugan. Finessen med den här gardinen är att de går att släppa ner den om jag vill tvätta och stryka utan att det går att kika in genom fönstret.

Tre krokar införskaffades på IKEA-köksavdelningen. Stålpinne från gardinaffären, för att ge gardinen lite stabilitet.  Jag sydde en kanal till stålpinnen precis där jag ville lyfta upp gardinen, alltså där de påsydda hällorna sitter. Jag tyckte att tre stycken krokar för att kunna lyfta upp gardinen blev bra. Tyget heter cirkelblomma och kommer från Kinnamark.

DSC04059 PicMonkey Fönster tvättstugan

DSC04060 PicMonkey Tvättstuge gardiner

This entry was posted in Gardiner. Bookmark the permalink.