Handduksturban

Jag sydde för ett tag sedan en handduksturban. Den sitter jätte bra på huvudet istället för en stor handduk som lätt ramlar av. Kanske kan det vara en bra julklapp tillsammans med några fina hårvårdsprodukter.

Mönstret är ett eget mönster. Handduken hittade jag i garderoben, helt ny och oanvänd ett pris från en fisketävling som min man vunnit.

Handduksturban

Jag valde att lägga ut mönstret på ett sådant sätt så att jag kunde utnyttja de fina kanterna som handduken hade, så turbanen fick fina sköna proffsiga kanter längs ansiktet. Mönstret består av två delar som sys ihop på avigsidan. En liten hamp syddes fast längst ner på den smala delen. Hampen är en liten bit avklippt kant från handduken. Högst upp på den bredda delen syddes en knapp fast. Knappen är ett rikt märke när man sätter på sig turbanen.

Handduksturban med knapp

Gör så här när du sätter på dig handduksturbanen: Placera knappen i nacken och böj dig framåt. Låt handduksturbanen hänga ner framför ansiktet, vrid till och dra bak handduksturbanen och fäst hampen på knappen bak i nacken. Min dotter gillar denna handduksturban mycket.

Så här fint hade de vikt handdukarna på hotellet på Cran Canaria där vi bodde. Mina barn tränade in denna vikning av handdukar, speciellt min dotter som vill bli hotellägare när hon blir stor. Vi kom hem sent på dagen innan julafton förra året och själva julafton firade vi hemma. Var vi firar jul i år är inte bestämt.

 

Handdukshjärta

 

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.