Jeansfållning med lyftbricka

Jag har upptäck ett bra tillbehör som följde med min symaskin när jag köpte den, nämligen en lyftbricka.

Lyftbrickan är bra att använda när du ska sy över extra tjocka sömmar som t.ex när jag skulle fålla mina jeans. När du syr i extra tjocka sömmar tippar foten när den klättrar över sömmen. Nålen kan då stöta mot foten och brytas. Därför är det så bra att använda lyftbrickan.

Lyftbricka

Lyftbricka vid symaskinen

Använd lyftbrickan så här:

Lägg brickan bakom foten

Lägg lyftbrickan bakom foten när du närmar dig den tjocka sömmen. Sy en bit.

Lägg brickan framför foten

Lägg sedan lyftbrickan framför foten och sy en liten bit till. Sy försiktigt här, då det är lätt att du syr i lyftbrickan. När du kommit över den tjocka delen tar du bort lyftbrickan och du har passerat den kritiska delen med en oskadad nål.

 

This entry was posted in Byxor, Sytips. Bookmark the permalink.