Klänning till en 2-åring

Tygerna som jag har sytt klänningen av är Tilda tyger som jag har köpt på Panduro även mönstret från Minikrea köpte jag på Panduro. Mönstert heter Spencer-20004 med storlekarna baby ½-3år. Det finns olika möjligheter på klänningen i samma mönster. Det går att sy en klänning med knytband vid axlarna, med kortaärmar eller med halsringning med knapp på. Jag valde den modell som kallas easy, modellen har en knapp på varje sida på axlarna.

Klänning  collage reduMönster Minikrea collage redu

Jag började med att rita av och klippa ut mönstret som skulle passa till en 2-åring. Jag klippte till tyget. Det blev ett grått tyg med små stjärnor. Sedan hade jag köpt ett grått tyg med rosa blommor, ett rosa rutigt tyg och ett randigt tyg som matchade det gråa. Dessa tyger var tänkta som applikationer. Istället för applikationer så blev det två ränder längst ner och två fickor och egen klädda knappar. Jag sydde även stickningar runt halsen och nere vid ränderna.

 

Klänning-Minikrea

 

Klädda knappar på klänning

 

 

 

 

This entry was posted in Klänningar. Bookmark the permalink.