Matchande gardiner till kök och vardagsrum

Det var ett tag sedan jag sydde denna uppsättning av gardiner till vårt kök och vardagsrum. Dessa tycker jag passar att ha uppe den mörkare delen av året. Det mönstrade tyget heter Gotte och kommer från Kinnamark. Eftersom det är en ganska öppen planlösning så ville jag att även denna uppsättning skulle matcha.

I köket blev det gröna hissgardiner med band sydda av det mönstrade tyget så att det matchar. Eftersom dessa skulle vara uppe den mörkare delen av året så sydde jag även en grön café gardin, vilket gör att det ser lite mer ombonat ut och mindre insyn på kvällarna. Altandörren i köket fick två längder av det mönstrade tyget med en grön liten kappa bakom. Matchande textilvaxduk införskaffades på Ohlssons tyger.

Gardiner,köket

I vardagsrummet vid altandörren sydde jag likadana längder av det mönstrade tyget, men här med en vinröd liten kappa bakom istället för en grön. I de tre andra fönstren i vardagsrummet sydde jag vinröda kappor med hällar på. Här valde jag att ha hällerna neråt med en tunnare stång i för att göra en lite roligare uppsättning.

Gardiner - vardagsrum

 

This entry was posted in Gardiner, Inredning. Bookmark the permalink.