Matchande julgardiner i kök och vardagsrum

Julgardiner kök Pic MonkeyNu äntligen är mina julgardiner klara. Det tog längre tid än vad jag hade tänkt. Det var nämligen meningen att de skulle bli klara till förra julen, men det uppkom lite problem på vägen. Det fattades rött tyg. Detta löstes genom att damen som ägde tygbutiken kom på att hon hade köpt samma röda tyg till sig men inte haft tid att sy några julgardiner. Jag fick köpa det tyg hon hade hemma hos sig.

Julgardiner längder och kappor.

Altandörren i köket fick grårandiga längder med röd liten kappa bakom. Gardinkapporna i köket blev gråa med randiga knytband som gjordes av tyget som blev kvar från längderna.

DSC02346Nästa problem uppkom var när jag skulle sy de röda kapporna. Jag ville ha någon rolig detalj på kapporna. Till slut kom jag på att jag skulle sy in en rödspets, men det var inte bara att köpa 4m rödspets i bomull som är ca. 5-10cm bred med rätt röda nyans. Jag har ägnat lång tid att kolla runt på nätet och besökt olika tygaffärer och lite loppisar, men nu har jag gett upp. Det är ändock inte för sent att införa röd spets till nästa år om jag skulle vilja, så är det någon som vill sälja rödspets så hör gärna av Er.

Det blev släta kappor, men jag kom på att jag kunde använda mig av ett annat alster som jag sytt, nämligen min sydda adventskalender, då jag ändå inte hade den framme förra året.

Julgardin - röd kappa

I vardagsrummet blev det tre röda kappor med vimpel-liknande dekoration. Dekorationen är bara löst knyten på gardinstången och går lätt att ta bort. Vem vet kanske blir det en annan variant nästa år.

Katten Tusse

Katten Tusse gömde sig under bordet under gardin-fotograferingen. Tusse kom iallafall med på bild.

 

This entry was posted in Gardiner, Inredning, Jul, Vimplar and tagged , , , , . Bookmark the permalink.