Randiga gardiner och nyrenoverat rum

Det skulle bli nya gardiner till det nyrenoverade rummet. Dottern hade bestämt att de skulle vara randiga och färgerna skulle vara fin grön, något rosa och kanske något gulgrönt. Det är inte lätt att hitta varken sådana gardiner eller tyg.

Vid ett besök i Arvika så besökte vi en liten affär som heter Marimej, där hittade jag ett rosatyg. Jag fick snabbt veta att det var ett randigt tyg vi skulle köpa. Dottern hittade ytterligare två fina tyger och föreslog att jag kunde sy ihop dem. Jag tyckte det var en bra idé så vi köpte en liten tygbit av varje färg.

Här kommer ett lite sy tips.

Här kommer ett lite sytips. Peta fram en tråd och dra i den som på bilden, se ovanför saxens spets.  Följ sedan tråden när du klipper så blir det alltid rakt när du klipper. Detta fungerar på många tyger, dock ej på trikåer. Jag tycker detta är ett jättebra sätt att få det rakt. Prova så får du se.

Rosa gardintyg

Före och efter

Före och efter. Istället för beiga gardiner med röda bin på så blev det randiga.

 

Här kommer lite bilder på skrivbordshörnan. En önskan var att garderoben skulle bort och att det skulle vara ett långt skrivbord med hyllor och belysning som skulle sitta fast under hyllorna. Frågan var bara då var hon skulle ha sina kläder. De skulle vara i bokhyllan, så där har hon sina kläder nu och det fungerar bra.

Före och efter

Före och efter

 

Hyllorna på bilden är vita och kommer från Ikea, men eftersom vi inte hittade någon hylla med grönt på så har min dotter fått dit gröna pappersremsor med hjälp av häftmassa. Kollar man noga kan man se en mini Etch-A-Sketch som jag hade med i ett tidigare inlägg då jag visade hur man syr ett Ipad fodral.

Emelies hyllor

Emelies säng

 

 

 

This entry was posted in Gardiner, Inredning. Bookmark the permalink.