Sydd segelbåt

Sydd segelbåt - färdig

Denna helg har jag sytt en prydnads-segelbåt av tygrester som jag sparat. Snygg att ha både i bokhyllan eller i fönstret. Jag ser min sydda segelbåt stå i ett fint stugfönster vid havet. Inte för att jag har någon stuga vid havet, men man kan ju föreställa sig vad fint det skulle passa. Idén har jag fått från någon av Tilda böckerna-kommer inte ihåg vilken.

Det här använde jag när jag gjorde min segelbåt:

Lintyg till båten, tyg till segel och flagga, Tilda figurstativ-finns att köpa på Panduro om man inte gör ett eget stativ, blomsterpinne, fyllnads-vadd, lim, pennvässare, pensel och vit färg, knappar om så önskas och snöre.

Sydd segelbåt-delar

1. Jag började med att vika samtliga tygstycken räta mot räta. Ritade av delarna enligt mönster och sydde runt. Klippte ut och vände till rätsidan och strök samtliga delar.

2. Måttade med hjälp av seglen hur lång blomsterpinnen till seglet skulle vara och sågade till blomsterpinnen i önskad längd. Vässade spetsen på pinnen som hörde till Tildas figurstativ.  Därefter målade jag  Tildas figurstativ och blomsterpinnen vit.

Syddd segelbåt-Tildas figurstativ

3. Vändöppningen på seglen sydde jag igen för hand. Sedan sydde jag en söm på varje segel så att det bildas en kanal som blomsterpinnen kan träs igenom.

Sydd segelbåt- kanal till blomsterpinne

4. Stoppade båten och sydde igen vänddelen. Sydde dit knapparna på båten.

Sydd segelbåt-stoppad och med knappar på

5. Jag fäste blomsterpinnen tvärs över figurstativpinnen med ett natursnöre. Knöt natursnöre även ca. 3cm nedanför toppen runt figurstativpinnen. Knöt en knut på var sida om pinnen. Fäste varje segeltopp genom att sy fast de i knutarna.

Sydd segelbåt - segel upp

6. Flaggan vek jag och sydde så att det bildades en kanal på samma sätt som till seglen och trädde flaggan på pinnen. Jag vred den spetsiga änden på figurstativpinnen genom båten och limmade fast träpinnen i figurstativet.

Sydd segelbåt - segel på plats

Sydd segelbåt- i fönster

This entry was posted in Boktips, Inredning. Bookmark the permalink.

One Response to Sydd segelbåt

  1. Pingback: Lurven design - Julgran i tyg

Comments are closed.