Sytillbehörs-shopping

Igår var jag till stan. Jag hade planerat att titta efter något fint somrigt tyg till en liten sommarklänning, men kom istället hem med lite sytillbehör som inhandlades på Ohlssons tyger. Inte för att jag inte behövde dessa saker. Snigelmåttbandet får jag nog erkänna att jag köpte mest för att den var lite rolig.

Måttband, saxslip, broderisax och sprättare.

Måttband, saxslip, broderisax och sprättare.

Snigelmåttbandet kan man mäta upp till en meter med. När man drar ut huvudet så fastnar bandet där man vill ha det. För att få tillbaka bandet in i snigelhuset så trycker man på en liten knapp på husets-sida. En liten metallkedja finns på huset så att man kan fästa måttbandet i t ex en nyckelring eller i något annat. Denna lilla snigel kostade 19kr och fanns i flera färger.

En liten orange saxslip från Fiskars. Den är endast 5 cm så den får ligga i syskrinet så den alltid är med. Den kostade 49kr.

En liten broderisax som jag skall ha liggandes alldeles intill symaskinen.  Kostade 29kr.

Det blev också en sprättare, en så kallad Seam-fix. Denna fanns i två storlekar och olika färger. Det speciella med denna sprättare är att man kan använda den gummerade delen och dra på tyget efter att man sprättat det. Detta för att få bort alla de småtrådar som blir.  Denna lite större Seam-fixen kostade 49kr.

Nu återstår bara att prova dessa nya inköp, så får vi se vad jag tycker om dessa.

 

Sytillbehör 2

 

This entry was posted in Sytillbehör. Bookmark the permalink.