Tygmatta och nyrenoverat rum

För ett tag sedan renoverade vi dotterns rum. Nu har vi  gjort färdigt hennes rum, det skulle till lite julledighet för att få färdigt det där sista.

Vi har tapetserat och hon har fått ny bokhylla, skrivbord, hyllor, gardiner och en ny tygmatta. Hon har haft en bestämd vilja på hur det ska se ut, så det har inte varit alldeles lätt med kompromisser, men det är bra att hon vet vad hon vill och jag tycker att slutresultatet blev bra.

När vi kom till momentet ny matta så var vi eniga om att det skulle vara något med mycket färg. När vi inredde rummet så rensade grannen i sitt garage. Vilket resulterade i att vi fick en matta som hon hade gjort. Mattan hade hon klippt till av ett större tygstycke. Mönstret hade hon ritat själv. En jättefot.

Tygmatta-fot

Problemet med den här tygmattan var att den var halkig och låg inte still på golvet. Min dotter gick ut till garaget och fick fram halkskydd som hon sydde fast på undersidan av mattan för hand. Nu ligger mattan stilla och min dotter  är mycket nöjd.

Kanske kommer några av er ihåg att det fanns sådana här mattor i olika färger på 80-talet eller var det kanske i slutet av 70-talet. I alla fall så kommer jag ihåg dem sedan jag var liten.  Vill ni klippa till en egen matta så kan jag tipsa om Ohlssons tyger som jag har sett har en hel del roliga tyger till liknande mattprojekt. Låt fantasin flöda. Kanske vet de minsta i familjen hur mattan ska se ut.

Här syns mattan lite framför den nya bokhyllan.

Här syns mattan lite framför den nya bokhyllan.

This entry was posted in Inredning. Bookmark the permalink.