Påskägg- klädd med tyg

Jag har nu blivit lite inspirerad av att fixa lite här hemma inför påsken med påskägg och gardiner. Vår och sommar gardinerna har nu kommit på plats. Passade även på att göra ett alldeles eget påskägg -klädd med tyg. Så här gjorde jag:

Färdigt påskägg

Jag började med att sandpappra ett gammalt påskägg som jag hade hemma.

Jag började med att sandpappra ett gammalt påskägg som jag hade hemma. Detta mest för att jag tyckte att trycket på påskägget lyste genom tyget lite. Vill man kan man också köpa påskägg utan tryck på Panduro.

Klippte till tyget och penslade på decoupage limmet från royal coat inköpt på Panduro.

Klippte till tyget och penslade på decoupage limmet från royal coat inköpt på Panduro. Detta är samma lim som jag använt tidigare i pysselprojektet  tyg piffade pärmar och jag kommer även att använda detta lim om jag ska göra flera tygpiffade lådor.

Jämnade till kanterna och hade på lite extra lim här. Jag valde även att pensla över ett lager  med lim på hela ägget. Detta gör att det är lättare att torka av om det skulle komma lite smuts på ägget.

Jag jämnade till kanterna med hjälp av sax och hade på lite extra lim på kanterna.  Jag valde även att pensla över ett lager med lim på hela ägget. Detta gör att det är lättare att torka av om det skulle komma lite smuts på ägget.

Med hjälp av limpistol så limmade jag på kantband längst ner på kanterna.

Med hjälp av limpistol  limmade jag på kantband längst ner på kanterna.

Klar.

Färdigt, nu är det bara att fylla det.  Detta kanske kan vara en fin påskpresent om man blir bortbjuden till någon under påsken.

 

 

 

This entry was posted in Påsk. Bookmark the permalink.