Tyg piffade pärmar

Ringpärmar är inte det finaste jag ser, så jag bestämde mig för att piffa till några som jag har hemma. Det går ganska fort att göra och det blir stor skillnad, nu behöver jag inte gömma pärmarna i skåpet.

Pic Monkey-Tygpärmar 2

Det här behöver du: Pärmar, tyg, underlägg, rullkniv (en sax går också bra), märkpenna, måttband, linjal, pensel, papptallrik och decoupage lim.

Det här är bra att ha

Det här är bra att ha

1.Börja med och välj tyg och plocka fram det som behövs.

2.Klipp till tyget till en rektangel så att det passar pärmen. Mina mått till ringpärm blir 65x39cm.

3. Stryk tyget slätt om det behövs.

4. Lägg pärmen på tyget och märk ut mitten av tyget. Kontrollera att tyget räcker till även när pärmen stängs och att det blir så som du vill ha det.

Här har jag märkt ut mitten.

Här har jag märkt ut mitten.

5. Applicera limmet med hjälp av pensel, då man får ett jämnt och fint lager. Pensla på i omgångar så att limmet inte hinner att torka. Svårast är det på insidan där man öppnar och stänger pärmen. En liten burk Decoupge lim räcker till 3st pärmar och kostar 59kr på Panduro. För att få en yttre hållbar yta limma även tyget på pärmens utsida. Det blir
då som ett skydds-lack. Jag gjorde inte det på dessa pärmar då jag använt flanelltyg.

Royal coat, Decoupage Finish-clear

Royal coat, Decoupage Finish-clear

Limma en bit i taget.

Limma en bit i taget.

Så här blev insidan.

Så här blev insidan.

Jag avslutade detta tygpyssel med att göra egna etiketter av färgat papper. Jag önskar att jag kunde texta snyggt. Jag får nog införskaffa schabloner.

This entry was posted in Tyg piffade pärmar. Bookmark the permalink.

One Response to Tyg piffade pärmar

  1. Pingback: Lurven Design - påskägg klädd med tyg

Comments are closed.